EXPERIÈNCIES, VIATGES I PETITS TRESORS PERSONALS

portaldhistoria
portaldhistoria

Mèxic, viatge juliol 2007

plaça de la catedral
plaça de la catedral

VIATGE A MÈXIC DF i VISITA A TEOTIHUACAN

Mèxic DF és una megaciutat de més de 20 milions d'habitants que guarda grans tresors artístics, històrics i culturals. Al centre històric destaquen la catedral, els barris colonials i el seu magnífic Museo Arqueológico. Ben a prop es troben les restes de Teotihuacan, joia del passat asteca.

Estiu 2010 - Aragó, La Rioja, Lleó, Astúries i el País Basc

Sos del Rey Católico
Sos del Rey Católico

SOS DEL REY CATÓLICO

estiu de 2010

Petit tresosr artístic i històric a la província de Saragossa, molt a prop de Navarra, on l'any 1452 va néixer el rei Ferran el Càtòlic. Fou declarat Conjunt Artístic i Històric i Bé d'Interés Cultural l'any 1968. Ben a prop es troba, ja en terres navarresses, el monetir de Leire, on cada vespre, a les 7 de la tarda, els monjos interpreten cants gregorians.

Plaça de la Catedral
Plaça de la Catedral

SANTO DOMINGO DE LA CALZADA

agost de 2010

las médulas
las médulas

LAS MÉDULAS (El Bierzo, província de León)

estiu de 2010

Aquest impressionant paratge del Bierzo és el resultat de les extraccions d'or que van fer els romans amb la força de l'aigua.

Recomenació: un bon passeig a peu o en bici pels seus camins i gaudir d'un paisatge insòlit i digne de la ciència ficció. Visiteu també el centre d'interpretació.

Primavera 2011

castell de cardona
castell de cardona

CARDONA

març de 2011

Aquesta població compta amb un impressionant castell, que té el seu origen en el segle IX i que fou l'últim reducte austracista a Catalunya en la Guerra de Successió Espanyola.

Cardona també és coneguda per la seva muntanya de sal.

Recomenacions: Feu la visita a la muntanya de sal, que inclou entrar a les galeries de les antigues mines. Dineu al restaurant Les Monges, de l'hotel Bremon, o feu un sopar de tapes molt bones i una copa de vi a La Volta del Rector.

vista de la ciutat d'Eivissa
vista de la ciutat d'Eivissa

EIVISSA

abril de 2011

Aquesta illa balear forma part juntament amb Formentera de l'arxipelag de les Pitiuses. Fou colonitzada per fenicis, púnics (cartaginesos) i romans, època de la qual conserva importants restes arqueològiques. A més, els seus paratges naturals, les seves platges i la seva flora i fauna autòctona han fet merèixer a una part de l'illa la qualificació de "Patrimoni de la Humanitat".

Recomenacions: unes tapes a "La Bodega", a la pujada del castell, un passeig per Dalt Vila, una visita al poblat púnic de Sa Caleta o els illots d'Es Vedrà i Es Vedranell (impressionants), a més de la vida nocturna de l'illa, és clar.

Estiu 2011

FOTOS SIDNEY - Agost 2011

Fotos Singapur - Agost 2011

estiu 2012 - Califòrnia, Las Vegas i Grand Canyon

San Francisco

estiu 2013 - Escòcia

estiu 2015 - Suècia i Dinamarca

ESTOCOLM

GOTEBORG

HistoTube.cat

Mohammad Amin al-Husseini: El Gran Mufti de Jerusalem que va donar suport a Hitler (jue, 22 oct 2015)
https://www.youtube.com/watch?v=YHvnTyzQ_qkendofvid [starttext] Aquest polèmic personatge és conegut per la seva reunió amb Hitler al 1941, amb el qui compartia l'antisemitisme, va aconseguir eludir la justícia de Nuremberg després de la guerra malgrat els nombrosos indicis de col·laboració amb el genocidi. [endtext]
>> Leer más

Donant cara a l'Homo heidelbergensis (Thu, 17 Jul 2014)
http://www.youtube.com/watch?v=5p3h8FvGi6gendofvid [starttext] Us presentem una reconstrucció en 3D de la cara de l'Homo heidelbergensis, considerat l'avantpassat dels neandertals. A la Sima de los Huesos (Atapuerca), s'han trobat restes d'almenys trenta-dos individus amb una antiguitat de més de 500.000 anys. Es tracta del jaciment més gran de fòssils humans que s'hagi descobert mai i inclou el que sembla la més antiga evidència coneguda de pràctica funerària. L'Homo heidelbergensis era de constitució forta, amb una altura que arribava a 1,80 metres i amb una capacitat cranial al voltant de 1400 cm3. Tenia un torus supraorbital marcat, nas prominent i una mandíbula robusta sense mentó. Va treballar el cuir per fer les seves vestimentes i va ser un caçador i un recol·lector molt eficaç. Aquest treball, Donant cara a Homo heidelbergensis, humà de l'Europa d'ara fa 500.000 anys (AGAUR, 2009 ACDC 00162), ha estat possible gràcies a aquesta ajuda de la Generalitat. [endtext]
>> Leer más

El Còrpus de Sang i la Revolta dels Segadors (Sat, 07 Jun 2014)
http://www.youtube.com/watch?v=fMrvrMf9g6Qendofvid [starttext] Tal dia com avui, el 7 de juny de 1640 va iniciar-se a Barcelona el que ha passat a la història com "El Còrpus de Sang" dins el context de la Guerra dels Segadors. En aquest cas, l'historiador Dani Cortijo ens parla de com van anar aquests fets, així com de la difícil relació entre Barcelona i la institució monàrquica. Si voleu aprofundir més en el tema feu clic aquí. [endtext]
>> Leer más